Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmen atamaları hakkında açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmen atamaları hakkında açıklama

Günlük ihtiyaçlarının yanı sıra sağlık harcamalarını da Edirne'nin merkezinde bulunan eczanelerden yapan Bulgar turistler, en çok parasetamol, ağrı kesici, kan sulandırıcı ve tansiyon ilaçları satın alıyor. Edirne esnafı ise bu durumun kendileri için memnuniyet verici olduğunu ifade ediyor. Velina Katovlina, Bulgaristan'dan Edirne'ye gelen bir turist, ilaçların Türkiye'de daha ucuz olmasının nedeniyle ilaçlarını buradan aldığını belirtti. Katovlina, “Ülkenizde ilaçlar ucuz onun için gelip buradan alıyoruz. Burada çok ucuz“ dedi.

Eczanelerde Yoğunluk Artıyor

Eczacı İbrahim Ay, eczanelerdeki yoğunluğun gün geçtikçe arttığını ifade ederek, "Normal bir vatandaşın alabildiği ve reçetesiz satılan her ilacı alabiliyorlar. Özellikle grip ilaçları, ağrı kesiciler, tansiyon ve kan sulandırıcı ilaçları alıyorlar. Özellikle tansiyon ve kolesterol ilaçlarının Bulgaristan'da çok pahalı olduğunu söylüyorlar ve o nedenle buradan alıyorlar" şeklinde konuştu.

Edirne'nin eczaneleri, Bulgar vatandaşların akınına uğruyor. Bu durum hem eczacılara hem de kent esnafına ekonomik olarak katkı sağlıyor ancak döviz kurunun ne kadar yüksek olduğunu da gözler önüne seriyor. Bulgar vatandaşların ilaç alışverişlerinin Edirne'deki eczaneleri adeta bir alışveriş ve sağlık merkezine dönüştürdüğü gözleniyor. Edirne'nin eczaneleri, bu şekilde Bulgar vatandaşların yeni gözdesi haline geldi. Eczacı İbrahim Ay'ın da ifade ettiği gibi, ilaçların Türkiye'de daha uygun fiyatlı olması, Edirne'nin eczanelerine olan ilgiyi artırmakta.