Bilim dünyası, uzun yıllardır hayvanlardan insanlara organ nakli konusunda araştırmalar yapmakta. Ancak geçmişte yapılan denemelerin çoğu başarısızlıkla sonuçlanmıştı. Richard Slayman üzerinde yapılan operasyon ise, bu alanda kaydedilen ilerlemenin somut bir örneği olarak karşımıza çıkıyor. Operasyon, Massachusetts General Hospital'da gerçekleştirildi ve hastanın sağlığının iyi olduğu rapor edildi.

Kripto paralara iki yeni vergi geliyor: İşte detaylar Kripto paralara iki yeni vergi geliyor: İşte detaylar

Genetik Değişiklikler

Operasyonun başarısında, domuz böbreğinde yapılan genetik değişiklikler önemli bir rol oynadı. Bilim insanları, böbreğin insan vücudunda daha iyi kabul görmesi ve hastalık yapma olasılığını azaltmak için 7 domuz genomunu çıkarıp yerine 3 insan genomu eklediler. Ayrıca, böbrekte bulunan ve hastalık yapma potansiyeline sahip endojen retrovirüsleri etkisiz hale getirdiler. 

Bilimsel Çabanın Meyveleri

Dr. Tatsuo Kawai'nin açıklamalarına göre, bu operasyon, binlerce bilim insanı ve hekimin on yıllar süren çabalarının bir sonucu. Richard Slayman ise kendini çok iyi hissettiğini ve operasyonun başarısının kendisini çok mutlu ettiğini belirtti. Gelişme, organ nakli bekleyen binlerce hasta için yeni bir umut ışığı oldu .