Dolar/TL kuru, Asya piyasalarında yaşanan sığ işlemler sırasında 28,62 seviyesine yükselerek yeni bir rekor denemesi gerçekleştirdi. Ancak daha sonra, kur 28,28 seviyesi civarında denge buldu. Haftanın ikinci işlem gününde Asya piyasalarındaki sığ işlemler sırasında 28,62 seviyesine ulaşan kur, bankalararası piyasanın açılmasıyla birlikte 28,28 civarında denge sağladı. Yılbaşından bu yana Dolar/TL kuru yüzde 51'lik bir artış kaydetti.

Resmi Gazete'de yayımlandı: Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de yayımlandı: Atama ve görevden alma kararları

Dolar/TL'deki yukarı yönlü hareketliliğin yanı sıra, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yapacağı sunumda vereceği mesajlar da yakından takip ediliyor.

Ayrıca, piyasalarda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) son uygulama talimatının tahvil ve mevduat faizlerine etkisi de büyük bir ilgiyle izleniyor.

TCMB'nin talimatına göre, kur koruma desteği sağlanan hesaplar için yıllık yüzde 8 komisyon alınacak ve belirli Türk lirası paylarına göre yıllık yüzde 3 oranında komisyon uygulanacak. Bu yeni uygulama ile TL'ye geçiş oranı hedefi aşan ve aşmayan bankalar arasında farklı komisyon oranları uygulanacak. Bu düzenlemelerin mevduat faizlerinde artışı destekleyebileceği ekonomistler tarafından belirtiliyor.

Dolar/TL'deki yeni rekor denemesi yaşanırken, gösterge tahvil faizi yüzde 34,46 seviyesinde bulunuyor ve risk primi 408 baz puan seviyesinde devam ediyor.