Hamas'ın İsrail'e başlattığı savaşın etkisiyle dolar kuru rekor seviyelere yükseldi. Dolar, 28 TL seviyelerini gördü ve tüm zamanların rekorunu kırdı. Hamas'ın İsrail'e yönelik saldırıları ve İsrail'in karşılık vermesiyle yaşanan olaylar piyasalarda dengeleri değiştirdi.

Ortaokul öğrencisinden ekmeğin küflenmesini geciktiren buluş Ortaokul öğrencisinden ekmeğin küflenmesini geciktiren buluş

Doların yükseliş trendi, Hamas'ın İsrail'e düzenlediği Aksa Tufanı harekâtının etkisiyle daha da hızlandı. Hamas'ın İsrail'e binlerce roket ve havan fırlatmasının ardından İsrail'in karşılık vermesi, olayları büyük bir savaş boyutuna taşıdı. Bu gelişmelerin etkisiyle dolar kuru 28 TL seviyelerine ulaşarak tüm zamanların rekorunu kırdı. Ancak daha sonra geri çekilerek 27,70 TL seviyelerinde dengelendi.

İsrail Merkez Bankası, para birimleri şekelde yaşanan değer kaybını önlemek amacıyla döviz satışına başladı ve 30 milyar dolara kadar döviz satışı programını duyurdu. Banka, piyasadaki işleyişi düzenlemek ve değer kaybını kontrol altına almak için önümüzdeki günlerde de faaliyet göstermeye devam edeceğini açıkladı.