Sinan Burhan: Arapça'yı Yasaklarsan Cumhuriyet Halk Partisi'nin Adını Bile Söyleyemezsin Sinan Burhan: Arapça'yı Yasaklarsan Cumhuriyet Halk Partisi'nin Adını Bile Söyleyemezsin

Dolar/TL, önceki gün yükseliş eğiliminde hareket etti ve günü önceki kapanışın yüzde 0,1 üzerinde 26,0501 seviyesinden tamamladı. Bugün ise dolar/TL, yatay seyirle başladı ve saat 10.50 itibarıyla önceki kapanışın hemen üzerinde 26,0590 seviyesinden işlem görüyor. Aynı dakikalarda avro/TL yüzde 0,1 yükselişle 28,4510, sterlin/TL ise yüzde 0,1 değer kazancıyla 32,9430 seviyesinden işlem görüyor.

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın para politikasında daha fazla sıkılaşma sinyali vermesi, dolar talebinin artmasına yol açtı. Powell, "Avrupa Merkez Bankası (ECB) Merkez Bankacılığı Forumu"nda yaptığı konuşmada, üyelerin çoğunun yıl sonuna kadar iki kez faiz artışını desteklediğini belirtti. Bu durum, beklentiden güçlü büyüme, sıkı iş gücü piyasası ve yüksek enflasyon gibi faktörlerin etkisiyle dolar talebinin artmasına neden oldu.

Analistler, Fed'in temmuz toplantısında politika faizini 25 baz puan artırma olasılığının yüzde 82'ye çıktığını belirtiyor. Bu hafta, sözle yönlendirmeler ve açıklanacak verilerin yatırımcıların odak noktasında olacağı ifade ediliyor. Bugün Avro Bölgesi'nde tüketici güven endeksi, Almanya'da enflasyon ve ABD'de ikinci el konut satışları ve büyüme verileri takip edilecek.

Teknik açıdan dolar endeksinde 102 seviyesinin destek, 105 seviyesinin ise direnç olarak izlenebileceği belirtiliyor.