İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan bir suç duyurusuna göre, bir restoranda çalışan H.S. (52), oğlu ile yaşadığı sorunlar nedeniyle Murat Algaç (37) adlı bir kişiyle tanıştı. Algaç, kendisini bir "hoca" olarak tanıttı ve oğlunun kendisinden uzaklaşmasını engellemek için büyü yapıldığını iddia etti. H.S., Algaç'ın etkisi altına girerek büyüyü bozacağını söylemesi üzerine 20 bin TL ödedi ve Algaç'tan bir muska aldı.

Öğretmeninin dediği gibi oldu; aynı okulda birlikte görev yapıyorlar Öğretmeninin dediği gibi oldu; aynı okulda birlikte görev yapıyorlar

Ancak Algaç, daha sonra H.S.'yi cinsel ilişkiye girmesi gerektiğini söyleyerek ikna etti. Bu ilişki sonrasında Algaç, evlenmeleri gerektiğini iddia ederek 20 bin TL daha talep etti ve bu parayı da aldı.

H.S., dolandırıldığını anladığında Algaç'a ulaşmaya çalıştı ancak sonuç alamadı. Algaç ise farklı bir numaradan H.S.'ye ulaşarak tehditlerde bulundu ve daha fazla para talep etti. Ayrıca cinsel içerikli mesajlar ve fotoğraflar gönderdi.