10 Mart'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim kararnamesini imzalayıp aynı gün Resmi Gazete'de yayımlanması ile seçim maratonu başlamış oldu.

O tarihten itibaren, Memleket Partisi Muharram İnce'yi, Zafer Partisi'nin içinde bulunduğu Ata İttifak'ı Sinan Oğan'ı cumhurbaşkanı adayı olarak göstermişti.

Vatan Partisi'nin ise Cumhur İttifakı'na ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın politikalarını desteklemesi, Vatan Partisi'nin Cumhur İttifakı'na katılabileceğine dair beklentileri artırmıştı.

Lakin bugün Vatan Partisi buna ters bir açıklama yaparak cumhurbaşkanı adayı olarak Genel Başkanları Doğu Perinçek'i aday olarak gösterdiklerini açıkladı.

Vatan Partisi'nden yapılan açıklamaya göre hiçbir ittifakın içinde bulunmayıp seçime tek başlarına gireceklerini açıkladılar.

Vatan Partisi'nin Doğu Perinçek'i aday gösterebilmeleri için 100 bin imzaya ihtiyaçları var. Parti'nin resmi sosyal medya hesaplarından 100 bin imza için kampanya başlatıldı.

Doğu Perinçek vaad olarak şunu dedi:"Gençlerimiz uyuşturucu belasından kurtarılacak, çocuklarımızı kuşatan LGBT dayatmasına son verilecek." 

Şu anlık Cumhurbaşkanı aday pusulasında 5 isim bulunuyor. O beş isim şunlar:

"Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce, Sinan Oğan ve Doğu Perinçek.."