Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep gibi toplam 32 ilde ve bu illere ait ceza infaz kurumlarında oy kullanma işlemi erken saatte başladı ve öğleden sonra sona erdi. Diğer illerde ise oy verme saat 08.00'de başlayıp, 17.00'de sona erecek. YSK, tüm seçmenler oy kullanmış olsa bile, oy vermenin bitim saatinden önce sandıkların açılmayacağını vurguladı.

Ülke Genelinde Seçim Detayları

Türkiye genelinde, 61 milyon 441 bin 882 kayıtlı seçmenin oy kullanması bekleniyor. Seçimde, 34 siyasi partinin adayı yarışıyor. Ülke genelinde toplam 206 bin 845 sandık kurulurken, seyyar sandık sayısı yaklaşık bin olarak belirlendi. Seçimlerde, 81 il, 973 ilçe ve 390 belde belediye başkanı ile 50 bin 336 muhtar seçilecek.

Sayım ve Döküm Süreci

Büyükşehirlerde ve diğer illerde sırasıyla büyükşehir belediye başkanlığı, belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği ve muhtarlık seçimlerine ait oy pusulalarının sayımı yapılacak. Bir zarftan çıkan oy pusulalarında bir seçim türüne ait pusulanın geçersiz olması, diğerinin geçersiz sayılmasını gerektirmeyecek.

Temmuz Ayında En Yüksek Öğretmen Maaşı Ne Kadar Olacak? Temmuz Ayında En Yüksek Öğretmen Maaşı Ne Kadar Olacak?

Yayın Yasağı ve Serbestlik Saatleri

YSK'nın belirlediği kurallar gereği, radyolar ve diğer yayın organları saat 18.00'e kadar seçim ve seçim sonuçlarıyla ilgili herhangi bir haber, tahmin veya yorum yayımlayamayacak. Ancak 18.00-21.00 saatleri arasında sadece YSK tarafından seçimle ilgili verilecek haberler yayımlanabilecek. Bütün yayınlar saat 21.00'den sonra serbest bırakılacak, ancak YSK'nın daha erken bir serbest bırakma kararı alması da mümkün olabilecek.