6 Şubat'ta Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.7'lik ve Elbistan merkezli 7.6'lık iki büyük depremde 42 bin üzerinde vatandaş hayatını kaybetti, binlerce vatandaş da evinden oldu.

Bu iki büyük depremin hemen ardından İzmir'in ilçesi Seferihisar'da ve İstanbul'un ilçesi Avcılar'da deniz çekilmesi meydana gelmişti.

20 Şubat akşamı yaşanan 6.4 ve 5.8'lik Hatay depremlerinin ardından, bölgede kısa süreli de olsa tsunami uyarısı verilmişti.

Bu depremlerden sonra ilki İsrail'in Akka şehrinin sahili olmak üzere, Doğu Akdeniz kıyılarında deniz çekilmesi gerçekleşiyor.

Depremden sonra gerçekleşen bu deniz çekilmeleri, bölgede yaşayan tüm insanları tedirgin etmeye başladı.

Doğu Akdeniz'de en uzun sahil şeridine sahip olan Türkiye başta olmak üzere, Suriye, Lübnan ve İsrail'de de deniz çekilmeleri yaşanıyor.

Videodaki görüntü Mersin sahilleri. Mersin'de deniz 8-10 metre kadar çekilmiş, deniz seviyesi de 20-30 cm aralığında düşmüş durumda.

 Uzmanlar bu durum hakkında yorumlarını paylaşıyor.

Uzmanlar yaşanan bu durumun, metcezir olayı yani Ay'ın yer çekimi sebebiyle su seviyesinin değişiklik göstermesinden dolayı olduğunu söylüyorlar. Yani kısacası bu her zaman yaşanan doğa olayıdır diyorlar.

Ama Mersin'de yıllardır yaşayan Hüseyin Sabah adlı sakin: "40 yıldır burada yaşıyoruz, depremden dolayı denizin çekildiğine dair söylentiler var. Medcezir dediğimiz olay deniz zaman zaman çekiliyor, zaman zaman çekilmiyor. Tabi uzmanlar daha iyisini bilir ama depremden dolayı olduğunu düşünmüyoruz. Yılın belirli aylarında çekiliyor, belirli aylarında öne doğru geliyor" diyerek görüşünü paylaştı.