Cumhurbaşkanı Kararı ile Resmi Gazete'de yayımlanan düzenleme sonucunda, Özel Tüketim Vergisi Kanunu'na ekli (I) sayılı listede yer alan mallara ilişkin ÖTV tutarları yeniden belirlendi. Bu kapsamda, doğal gazın standart metreküp başına düşen ÖTV tutarı 0,0747 lira olarak belirlendi. Motorlu taşıtlarda kullanılan doğalgaz için ise metreküp başına düşen ÖTV tutarı 2,7944 lira oldu.

Prof. Dr. Canan Karatay'dan 7 bin yıllık doğal ilaç tavsiyesi geldi! Şifa kaynağı... Prof. Dr. Canan Karatay'dan 7 bin yıllık doğal ilaç tavsiyesi geldi! Şifa kaynağı...

Bu yeni karar öncesinde doğalgazın standart metreküp başına düşen ÖTV tutarı 0,0230 lira olarak belirlenmişti. Motorlu taşıtlarda kullanılan doğalgaz için ise bu tutar 0,8599 lira olarak uygulanıyordu. Yapılan düzenlemeyle birlikte doğalgazda ÖTV tutarı üç katına çıkmış oldu.

Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, konutlarda kullanılan doğalgazda ÖTV'nin üç katına çıkarıldığını ve standart metreküp başına düşen ÖTV tutarının 0,0230 TL'den 0,0747 TL'ye yükseltildiğini belirtti. Ayrıca, geçtiğimiz günlerde doğalgazdaki KDV oranının da %20'ye çıktığını ekledi.

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi