Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Bir toplantıda televizyon kanallarının Ankara temsilcileriyle bir araya gelerek, güncel konulara dair soruları yanıtladı. Toplantıda, yenilenebilir enerji yatırımlarına ilişkin önemli bir adım atıldı: Bakan, sanayicilerin kendi tüketimleri için 7,500 megavatlık yeni bir kapasitenin önümüzdeki süreçte kullanılmak üzere ilan edildiğini açıkladı.

Ayrıca, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin takvimine dair de bilgi veren Bakan Bayraktar, sahada devam eden dört reaktör inşası arasında ilerleme kaydeden ilk lisansı almış reaktörün 2024 içinde devreye alınmasını hedeflediklerini belirtti. Bu süreçte, nükleer güvenlik standartlarını gözeterek adım adım ilerlendiğine dikkat çekti.

Bakan, enerji sektörünün bir diğer önemli noktası olan doğal gazda fiyat artışı öngörmediklerini ve elektrikte de benzer bir durumun söz konusu olmadığını vurguladı. Ancak, petrol fiyatlarındaki değişkenlerin dövizle ilişkisi nedeniyle akaryakıt fiyatlarında zaman zaman düzenlemelerin olabileceğini ekledi.

Turkcell'in yeni yönetim kurulu belli oldu Turkcell'in yeni yönetim kurulu belli oldu

Elektrik ve doğal gazdaki sübvansiyonlar konusunda da konuşan Bakan Bayraktar, özellikle meskenlerde yüzde 50'yi bulan bir sübvansiyonun devam ettiğini ifade ederek, devletin bu kategorideki tüketicilere destek vermeye devam ettiğini belirtti.