Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ihtiyaç sahibi ailelere yönelik doğal gaz tüketim desteği ödemelerinin başladığını duyurdu. Başvuru yapan ailelere 1500 ile 3000 lira arasında destek sağlanacak. İhtiyaç sahipleri, doğal gaz tüketim desteği başvurusu nasıl yapılır, destek ne kadar 2024, başvuru şartları nelerdir gibi konuları araştırmaya başladı. İşte detaylar:

Doğal Gaz Tüketim Desteği Ödemeleri Başladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başlatılan doğal gaz tüketim desteği programı kapsamında, ihtiyaç sahibi ailelere maddi destek sağlanmaya başlandı. Destek miktarı 1500 ile 3000 lira arasında değişiyor.

Ödemeler Nasıl Yapılıyor?

Başvuruların onaylanması durumunda hak sahiplerine ödemelerin PTT üzerinden gerçekleştirileceği belirtildi. Ön ödemeli sayaç kullananlar için ise destek miktarının kartlarına yansıtılacağı ifade edildi. Göktaş, düzenli doğal gaz tüketim destek programına geçilmesiyle her ödeme döneminde ayrı başvuru yapma zorunluluğunun ortadan kalkacağını bildirdi.

Doğal Gaz Desteği Ne Kadar 2024?

2024 yılında ihtiyaç sahiplerine yönelik sağlanan doğal gaz desteği miktarı 900-2500 liradan 1500-3500 liraya yükseltildi. Bakanlık, yapılan yeni düzenleme ile aylık destek miktarını 188 lira - 438 lira aralığına çıkardığını açıkladı.

Başvuru Nasıl Yapılır?

Doğal gaz tüketim desteğine başvurular, e-devlet üzerinden gerçekleştiriliyor. TC kimlik numarası ve şifre ile turkiye.gov.tr adresinden e-devlet girişi yapıldıktan sonra "Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti" sayfasından başvuru yapılabiliyor. Başvuru sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

Başvuru Şartları Neler?

Bakan Koca açıkladı: Doktora saldıran hasta tutuklandı Bakan Koca açıkladı: Doktora saldıran hasta tutuklandı

Programdan faydalanmak için başvuru sahibinin Türk vatandaşı olması, e-Devlet kapısı üzerinden başvuruda bulunması, doğal gaz arzı sağlanan ilçe/beldede ikamet etmesi, ikamet ettiği adreste ön ödemeli ya da faturalı sayaç bağlı bir doğal gaz aboneliğinin bulunması, ödenecek faturasının resmi ikamet adresine ait mesken abone grubuna ait olması ve hak sahipliği kararının ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından verilmiş olması gerekiyor.