Milli Eğitim Bakanlığı'nın seyreltme stratejisi: Hedefler Neler? Milli Eğitim Bakanlığı'nın seyreltme stratejisi: Hedefler Neler?

Artan kilo artışlarına karşı uygulanan diyet programlarına ilişkin uyarıda bulunan Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, üç büyük diyet hatasını açıkladı.

Zayıflamak uğruna son dönemde öne çıkan ve popüler hala gelen diyetlere karşı uyarıda bulunan doktor, sağlıklı olmak için yapılan bazı diyetlerin vücda faydadan ziyade zararlarının olduğunu söyledi.

İşte, sağlığı ciddi derecede bozan üç diyet hatası:

BİTKİSEL ÜRÜNLERLE ZAYIFLAYABİLECEĞİNİ DÜŞÜNMEK

Açai özü, lahana kapsülü, biber hapı, Afrika mangosu, yosun tozu gibi kilo verdirdiği söylenen ‘bitkisel’ ürünlerin zayıflatmak gibi bir görevi olmadığını söyleyen Prof. Dr. Müftüoğlu, bu bitkilerin hiçbirinin etkinliğinin bilimsel olarak kanıtlanmadığının altını çizdi. Dahası bu karışımların içine karıştırılan zararlı kimyasallar, karaciğer ve böbreklere çok ciddi zararlar verebiliyor.

LAKSATİFLE ZAYIFLAMAK

 Bağırsakları hızla boşaltan, su kaybına neden olarak sizi kilo verdiğiniz düşüncesiyle aldatan bağırsak yumuşatıcılardan, yani laksatiflerden uzak durmamız gerekitiğini söyleyen Osman Müftüoğlu, form ve sinameki çaylarını ya da aynı etkiyi yapan hapları kilo vermek amacıyla kullanmamız gerektiğini belirtti. Söz konusu ürünlerin vücutta su ve elektrolit kaybına neden olduğu, sağlığı geri dönüşü olmayacak şekilde bozduğu bildirildi.

İDRAR SÖKTÜRÜCÜ HAPLAR KULLANMAK

 İdrar söktürücülerin yağ eritmeyeceğini söyleyen uzman isim, idrar söktürücü kullanıldığında vücuttan kaybedile ağırlığın sadece su kaybı olduğunu söyledi.  Aşırı ve gereksiz su kaybı beraberinde faydalı mineral ve vitaminleri de götüreceğinden önce böbrekleriniz, sonra sağlığınız için ciddi tehlikeye girebiliyor.