Diyarbakır'da İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, plazalarda faaliyet gösteren güzellik merkezlerinin fuhuş yapıldığı bilgisi üzerine 'Balans' operasyonunu gerçekleştirdi. Operasyonda yapılan takipte, güzellik merkezi işletmecileri ve çalışanlarının fuhşa karıştıkları, müşterileriyle şifreli konuşmalar yaptıkları ve özel odalarda ağırladıkları belirlendi.

Operasyon kapsamında daha önce mühürlenen işyerlerine 4 kadının mühürleri kırarak girdiği, ayrıca güzellik merkezi işletmecisinin tartıştığı bir erkeğe ateş ederek yaraladığı anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

Dilan Y. adlı işletmeci ile bir müşteri arasında çıkan olayda, erkek müşteri, kız arkadaşının fuhuş yapmadığı için işten çıkarıldığını ve tartıştığı Dilan Y.'nin kendisine ateş ettiğini iddia etti.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Arapça ve Audi A8 Tartışmaları Hakkında Açıklamalarda Bulundu Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Arapça ve Audi A8 Tartışmaları Hakkında Açıklamalarda Bulundu

Operasyon kapsamında Dilan Y., Nida D., Berivan M., Aleyna K., Mesut K., Necmettin Ö., Yusuf E., Nejat Ö., ve Seyfettin G. gözaltına alındı. Yapılan aramalarda ruhsatsız tabancalar ve mermiler, delil niteliğindeki cep telefonları ve bilgisayarlar ele geçirildi. Operasyon düzenlenen güzellik merkezleri ve masaj salonları mühürlenerek idari para cezası kesildi.

Gözaltına alınan şüpheliler, 'Fuhşa aracılık ve yer temin etmek' suçlamasıyla adliyeye sevk edilecek.