Memur ve memur emeklisinin 2024 ve 2025 yıllarında yapılacak zammın belirleneceği 7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinin ağustos ayında başlayacak.

Sözleşme görüşmelerine katılacak olan sendikalar, sözleşme taleplerini belirlemeye başladı. Bu çerçevede "Diyanet ve Vakıf Hizmetleri" hizmet kolunda yetkili sendika olarak katılacaklarına açıklayan Diyanet-Sen Başkanı Ali Yıldız, düzenledikleri çalıştayla hizmet koluna ait sözleşme taleplerini belirlediklerini açıkladı.

Sendika olarak üzerlerine düşen görev layıkıyla getirmenin haklı gururunu yaşadıklarının altını çizen Başkan Yıldız, Ramazan ayında din görevlilerinin içerisinde bulunduğu yoğun çalışma temposuna dikkati çekerek, görüşmelerde sunacakları maaş ikramiyesi talebini açıkladı:

"Ramazan ayı, din görevlilerinin en yoğun çalıştığı ay. Bu ayda mukabeleden teravihe din görevlilerimizin mesai kavramı gözetmeksizin gece gündüz çalışıyor. Dolayısıyla ramazan ayını bu kadar yoğun bir çalışma temposu ile geçiren din görevlilerimize Ramazan Bayramı'nda bir maaş ikramiye verilmesi din görevlilerimizin motivasyonunu artıracaktır. Bu hakkı verilmesini istiyoruz."

Hürjet , Samsuna Gidiyor Hürjet , Samsuna Gidiyor