Dış İşleri Hakan Fidan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ile birlikte yaptığı görüşmenin ardından birlikte basın toplantısı düzenledi. Toplantının son anlarında bir basın mensubu tarafından "PKK/YPG" ile ilgili ne gibi tedbirler alınacağı sorusu yöneltildi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ankara'daki terör saldırısını düzenleyenlerle ilgili "İstihbarat ve güvenlik güçlerimizin yaptığı çalışmalar neticesinde iki teröristin Suriye'den geldikleri, burada (Suriye'de) eğitim gördükleri açıklığa kavuşmuştur." ifadesini kullandı. 

Milli Eğitim Bakanlığı, Mesleki Becerileri Güçlendirecek Yeni Programı Başlatıyor: Zanaat Atölyeleri Milli Eğitim Bakanlığı, Mesleki Becerileri Güçlendirecek Yeni Programı Başlatıyor: Zanaat Atölyeleri

Ardından kamuoyu aracılığıyla uyardı;  "Özellikle Irak ve Suriye’de PKK/YPG'ye ait bütün altyapı, üstyapı tesisleri, enerji tesisleri bundan sonra güvenlik güçlerimizin, silahlı kuvvetlerimizin, istihbarat unsurlarımızın topyekün meşru hedefidir. Üçüncü tarafların PKK/YPG'li tesislerden ve şahıslardan uzak durmasını tavsiye ediyorum. " dedi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Ankara'daki terör saldırısına cevabının "son derece net olacağını" vurgulayan Bakan Fidan, "(Teröristler) Böyle bir eylemi gerçekleştirdiklerine bir kez daha pişman olacaklar. Bunu şimdiden söyleyebilirim." diyerek açıklamalarını tamamladı.