Dilan ve Engin Polat çiftinin İstanbul'da gözaltına alındığı soruşturma kapsamında verdikleri ifadeler açığa çıktı. Çift, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde yapılan sorguda soruları yanıtladı. 

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün başlattığı operasyonda Dilan ve eşi Engin Polat, Dilan Polat’ın kız kardeşi Sinem Sıla Doğu, erkek kardeşi Can Doğu, Ahmet Gün, Sezgin Polat, Alper Kürşat Polat, Yeşim Altınkalem Dalkıran, Zehra Yılmaz, Ceyda Nur Gün, Beyza Nur Gün, Zekayi Tepe, Halit Polat, Can Polat, Haydar Enes Çetinkaya, İlkan Kul ve Buse Uzuner gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlar arasında bulunan Engin Polat’ın anneannesi Zehra Yılmaz, sağlık sorunları nedeniyle ifadesi alındıktan sonra serbest kalmıştı.

6545d5eaa4686015182c2737
POLAT ÇİFTİNİN İFADELERİ ORTAYA ÇIKTI

Dilan Polat ile Engin Polat’ın emniyette verdiği ifadeleri ortaya çıktı. Dilan Polat’ın sorgu sırasında ağladığı ve bütün şirket hareketlerinden eşi Engin Polat ile muhasebecilerin ilgilendiğini söylediği öğrenildi. Öte yandan Polat çiftinin aylık gelirlerinin 150 ile 200 bin lira olarak beyan ettikleri, Engin Polat’ın suçlamaları kabul etmediği belirtildi.

6545da4aa4686015182c2750
AKRABALARI TESLİM OLDU

Operasyon sürerken, Polat ailesinin Ankara’da franchising olarak işlettiği Dipomad Medikal’den 4 kişinin hesabına 1 milyon 800 bin TL havale edilmek istendi. Banka, savcılığı uyararak havalenin şüpheli olduğunu bildirdi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla para transferi durduruldu ve tedbir koyuldu. Şirketten havale yapılmak istenen Gözde Bilgiç, eşi İsmail Bilgiç, Kübra Doğan ve Mustafa Özalp yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan 4 kişi sorgulanmak üzere İstanbul’a getirildi. Soruşturma kapsamında haklarında arama kararı bulunan Engin Polat’ın akrabaları Nilgül Yılmaz, Metin Yılmaz ve Gürsel Yılmaz da polise teslim oldu. Teslim olanlarla birlikte gözaltına alınanların sayısı 24’e yükseldi.
Gözyaşlarını tutamadı: Dilan-Engin Polat çiftinin ifadeleri ortaya çıktı
- Dilan Polat ve Engin Polat’ın yeni evlendiği dönemde yaşadığı Ataşehir Yeni Sahra Mahallesi’nde bulunan 3 katlı binanın ikinci katı ve yaklaşık 5 yıl önce Engin Polat’ın annesi Şükran Polat ve babası Sezgin Polat’ın yaşadığı gecekondu, havadan görüntülendi.


6 SAAT SORGULANDI


- MALİ Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ele geçen belgelerin incelenmesinin ardından dün sorguları tamamladı. Dilan ve Engin Polat en son sorguya alındı. Mali Şube Müdürlüğü’nde yaklaşık 6 saat süren sorguda, Dilan Polat’a 26, Engin Polat’a da 40 sayfadan oluşan soru yöneltildi. Gözaltındaki 24 kişinin bu sabah Anadolu Adliyesi’ne sevk edilmeleri bekleniyor.

6545da4aa4686015182c274e
66 SAYFALIK SORU


Dilan ve Engin Polat en son sorguya alındı. Mali Şube Müdürlüğü’nde yaklaşık 6 saat süren sorguda, Dilan Polat’a 26, Engin Polat’a da 40 sayfadan oluşan soru yöneltildi.


ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER
Gözyaşlarını tutamadı: Dilan-Engin Polat çiftinin ifadeleri ortaya çıktı
Gözaltındaki 24 kişi sabah erken saatlerde Anadolu Adliyesi’ne sevk edildi. Engin Polat, Dilan Polat ve Sıla Doğu basın mensuplarının sorularına yanıt vermedi.

6545d5eba4686015182c273f
POLAT ÇİFTİNE AİT ARAÇLAR EMNİYET'TE SERGİLENDİ

Et ve Süt Sektörü Alarm Veriyor! İhracat Kısıtlamaları Üretimi Tehlikeye Atabilir Et ve Süt Sektörü Alarm Veriyor! İhracat Kısıtlamaları Üretimi Tehlikeye Atabilir


Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, lüks hayatlarıyla dikkat çeken Engin Polat ve Dilan Polat'la ilgili "Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi kanunlarına muhalefet" suçlarından soruşturma başlattı. MASAK tarafından da haklarında rapor hazırlanan Polat çiftinin hesaplarında 200 milyon liralık şüpheli para tespit edildi. Raporun ardından Polat çiftine ve şirketlerine ait 24 araca el konuldu.

6545d5eba4686015182c273d

El konulan araçlardan 13 tanesi bugün İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan yerleşkesinde sergilendi. Araçlar arasından en çok dikkat çeken ise Engin Polat'ın eşi Dilan Polat'a doğum gününde aldığı Ferrari ile G kasa Mercedes oldu.