Beyaz Saray , İsrail'i Yalnız Bırakmıyor Beyaz Saray , İsrail'i Yalnız Bırakmıyor

Son dönemde sosyal medyada geniş yankı bulan Dilan ve Engin Polat çifti ile ilgili kara para aklama iddiaları sonrasında yaşanan gelişmeler, Türkiye'nin gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Meclise sunulan yeni yargı paketi, Ayhan Bora Kaplan gibi suç örgütü liderleri ve aralarında Polat çiftinin de bulunduğu sosyal medya fenomenlerine ait şirketlerin yönetimi ve satışına dair önemli düzenlemeler içeriyor.

Beş Yıllık Kayyum Atanması

Yeni düzenlemeye göre, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından bu şirketlere beş yıl süreyle kayyum atanacak. Bu süre zarfında, şirketler TMSF tarafından yönetilecek ve gerek görülmesi halinde satışa çıkarılacak. Elde edilen gelir, varsa önceden bulunan borçların ödenmesinde kullanılacak. Borçların kapatılmasının ardından kalan tutar, kamu bankalarına aktarılacak.

Hakaret Suçlarına İlişkin Değişiklikler

Yargı paketindeki bir diğer önemli düzenleme ise sosyal medyada yapılan hakaret suçlarına yönelik. Bu alandaki yenilik, hakaret içeren dosyalarda uzlaşma şartının aranmamasını içeriyor. Hukukçular, hakaret suçlarının ön ödemeyle çözülebileceğini ve bu sayede yargılama sürecinin ortadan kalkabileceğini belirtiyor.