Engin Polat ve eşi Dilan Polat, kara para aklama iddialarıyla gündemde yer aldıktan sonra gerçekleşen bir operasyonla gözaltına alındı. Bu operasyon, İstanbul merkezli altı ilde gerçekleştirildi. Polat çifti ve beraberindeki 14 şüpheli gözaltına alındı.

MASAK (Mali Suçları Araştırma Kurumu) tarafından yapılan incelemeler sonucunda, Dilan Polat ve Engin Polat'ın mal varlıklarına el konulmuştu. İddialara göre, Polat çiftinin birinci derece yakınlarının hesaplarına, tasfiye halinde olan üç şirketten sözde ticaret yapılmış gibi sahte fatura kesildi. Bu işlemler sonucunda 200 milyon lira gibi yüksek bir miktar para hesaplara giriş yapmış, ve bu para aileye ait şirketler arasında transfer edilerek son olarak Engin Polat'ın sahip olduğu Milda Gayrimenkul adlı firmada biriktirilmişti. Bu para ile çeşitli gayrimenkuller ve çok sayıda araç alındığı tespit edildi.

Operasyon sonrasında Polat çiftinin evinde yapılan aramalarda, 80 sayfa tapu ve faturaları içeren dokümanlar ele geçirildi. Firari olan şirket ortağı Zümrüt Yerebakan'ın evinde 10 bin dolar, Zekai Tepe'nin evinde 1 hard disk ve 350 mermi, Ahmet Gün'ün evinde ise 120 bin lira, 36 adet hesap dökümü ve 1 laptop bulundu.

Operasyonun ardından Polat çifti ve diğer şüpheliler sağlık kontrolünden geçirildi. Polis, soruşturmanın sürecine devam ediyor ve firari 13 kişinin yakalanması için çalışmalara devam ediyor.

Dilan Polat ve Engin Polat gözaltına alındıktan sonra soruları yanıtsız bıraktılar. Basın mensuplarının "Kanıtları yok ettiğiniz iddia ediliyor, ne diyeceksiniz?" sorusuna Dilan Polat'ın kardeşi Sıla Doğu, "Ne kanıtları yok etmesi" şeklinde cevap verdi. Gözaltındaki şüphelilerin 4 gün boyunca emniyette tutulacakları ve sonrasında Dilan Polat ve Engin Polat'ın ifadelerinin alınacağı belirtildi.

Kiralık evlerde yeni dönem: Kredi notuna dikkat Kiralık evlerde yeni dönem: Kredi notuna dikkat

Hürriyet