Türkiye'de vergisel işlemler artık daha hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleşecek. Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından kurulan Dijital Vergi Dairesi uygulaması hayata geçiriliyor. İşte bu uygulama hakkında detaylar...

Dijital Vergi Dairesi Nedir?

Dijital Vergi Dairesi, elektronik ortamda yapılacak vergisel işlemleri kolaylaştırmak amacıyla GİB tarafından geliştirilen bir uygulamadır.


Nasıl Kullanılacak?

Uygulamaya dijital.gib.gov.tr adresi veya GİB tarafından oluşturulan mobil uygulama üzerinden giriş yapılabilecek.


Daha önce kullanıcı kodu ve şifresi olan, e-Devlet şifresi bulunan ve tebliğ kapsamında şifre edinen kişiler bu uygulamadan yararlanabilecek.

Öğretmenlerin Maksimum Ek Ders Ücreti Ne Kadar Olabilir? Öğretmenlerin Maksimum Ek Ders Ücreti Ne Kadar Olabilir?


Ne Tür İşlemler Yapılabilecek?

Dijital vergi dairesi üzerinden kişiler, vergi dairesi sistemlerinde kayıtlı olan ve GİB tarafından belirlenen bilgilerini elektronik ortamda görüntüleyebilecek.


İvd.gib.gov.tr, intvrg.gib.gov.tr ve dijital.gib.gov.tr adresleri, elektronik tebligat için kullanılacak.


Şarj Ağı İşletmecilerine Yeni Düzenleme

Ayrıca, aynı gazetede yer alan başka bir vergi usul kanunu tebliği, şarj ağı işletmecilerinin, verilen hizmet karşılığında düzenlenen faturalardaki bilgileri anlık olarak GİB Teknoloji sistemlerine bildirmelerini öngörüyor.

Dijital Vergi Dairesi uygulaması sayesinde vatandaşlar ve işletmeler, vergisel işlemlerini daha hızlı ve etkili bir şekilde gerçekleştirme imkanına sahip olacaklar.