Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi, iki yıllık önlisans eğitimlerini dört yıla tamamlamak isteyen adaylar için her yıl Dikey Geçiş Sınavı'nı düzenliyor. Bu sınav, adayların eğitim hayatlarındaki önemli dönüm noktalarından biri olarak biliniyor. Bu yılki tercih süreci, özellikle sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından daha da merak edilmeye başlandı.

2023'de DGS'de Neler Yaşandı? Bu yıl 16 Temmuz'da gerçekleştirilen DGS'nin sonuçları, ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden duyuruldu. Adaylar, sonuçları "https://sonuc.osym.gov.tr" adresi üzerinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile sorgulayabilecek. Ayrıca, adayların sınavda doldurduğu cevap kağıtlarının görüntüleri, ÖSYM'nin sitesi üzerinden 10 gün boyunca erişime açık tutuldu.

Dilan Polat hapishanede intihara kalkıştı! Sağlık durumu nasıl? Dilan Polat hapishanede intihara kalkıştı! Sağlık durumu nasıl?

Geleceğe Dair İpuçları Henüz ÖSYM tarafından 2023-DGS tercih tarihleri hakkında bir açıklama yapılmış değil. Ancak geçmiş yıllara baktığımızda, tercih sürecinin yaklaşık 7 gün sürdüğünü görmekteyiz. Adaylar tercihlerini "http://ais.osym.gov.tr" adresi üzerinden ya da ÖSYM'nin mobil uygulaması üzerinden gerçekleştirebilecekler. 2022'de yaşananları baz alırsak, sınav sonuçları 11 Ağustos'ta açıklanmış, tercih işlemleri ise 24 Ağustos-1 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilmişti.