Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye'nin ekonomik dengesini sağlamak ve vatandaşların refah seviyesine katkı sunmak amacıyla yapısal dönüşümlerle birlikte kamuda verimliliği artıracak ve tasarruf sağlayacak bir dizi adımın atılacağını duyurdu. Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji Bütçe Başkanlığı'nın titiz bir çalışma yürüttüğünü belirterek, 15 maddeden oluşacak bir paketin hazırlığının sürdüğünü ifade etti.

Kamuda Tasarruf Öncelikli Konu

Yılmaz, yaptığı açıklamada, "Kamuda tasarruf bizim için çok öncelikli bir konu. Ama tasarrufun özü de bir taraftan önceliklendirme, odaklanma, verimliliği artırma. Tasarruf derken harcamaların azaltılmasının yanı sıra mevcut harcamaları daha verimli hale getirme, önceliklendirme, ekonominin rekabet gücüne, verimliliğine, sosyal refaha daha fazla katkı sunar hale getirme boyutları var" dedi.

Yasal Düzenlemeler Gündemde

Yılmaz, yapılan çalışmaların bir kısmının yasal düzenlemeler gerektirebileceğini, ancak bazılarının genelge veya idari kararlarla sonuçlanabileceğini vurguladı. Yılmaz, "Seçimlerden önce, başta döviz piyasası olmak üzere ekonomide veriye dayalı olmayan bir sürü haberle spekülasyon yaptılar, milleti yanılttılar. Seçim sonrası dediklerinin tam aksi oldu" diyerek ekonomideki istikrarı vurguladı.

Epilepsi hastası genç öğretmen evinde ölü bulundu Epilepsi hastası genç öğretmen evinde ölü bulundu

Orta Vadeli Program'ın Çerçevesi

Orta Vadeli Program'da yer alan yapısal dönüşüm çerçevesinin önemine değinen Yılmaz, sanayide verimliliği artırma, rekabet gücünü artırma, dijitalleşme ve yeşil dönüşüm gibi konuların öne çıkacağını belirtti. Kamu yönetimi sisteminin daha verimli hale getirilmesi ve bürokrasinin sadeleştirilmesi de hedefler arasında yer alıyor.

Gelecek Toplantıların Gündemi

Yılmaz, gelecek Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantılarının çoğunun, yapısal dönüşümler ve kamuda verimliliği artırma gibi konuların ele alınacağını sözlerine ekledi.