Deutsche Bank'tan TCMB'nin alacağı faiz kararına dair tahminini duyurdu. Bankanın yaptığı açıklamada Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), politik faizi yüzde 20'lere çıkartıp para sıkılaştırılması politikası ile ilgili mesajlar verileceği duyuruldu.

A101 8-13 Ekim Kataloğu: Sıvı yağ, süt, peynir, yoğurt, tereyağı, köfte, sucuk, salça, çay ve daha fazlası indirimde! A101 8-13 Ekim Kataloğu: Sıvı yağ, süt, peynir, yoğurt, tereyağı, köfte, sucuk, salça, çay ve daha fazlası indirimde!

Deutsche Bank, Merkez Bankası'nın politik faizi yüzde 20'ye çıkardıktan sonra piyasanın verdiği dönüte göre Temmuz ayında da 500 baz puan faizin artırılabileceğini tahmin ediyor.

Deutsche Bank, daha az agresif bir adım olarak faizin yüzde 18 gibi bir seviyeye çıkartılıp belli bir zamana yayılarak politik faizin yüzde 25'e de çıkartılabileceğini ön görüyor.

Yurt dışındaki bankaların geneli Türkiye'de yüksek baz puanda anında bir faiz artışı olacağı ön görülüyor. TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan alınan karar sonrası yapacağı açıklamada daha fazla para sıkılaştırmayı taahhüt edebileceği de tahmin edilmekte.

Bank of America'nın faiz tahmini için bu haberi okumanızı öneririz:

Bank of America'dan Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararına ilişkin flaş tahmin Bank of America'dan Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararına ilişkin flaş tahmin