Amerika Birleşik Devleti merkezli Bank of America (BofA), Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) ayın 22'sinde duyuracağı politika faizi ile ilgili tahminini açıkladı. 

Türkiye'nin en büyük halka arzı onaylandı! İşte halka arz değeri... Türkiye'nin en büyük halka arzı onaylandı! İşte halka arz değeri...

Bank of America Securities, Merkez Bankası'nın (TCMB) politika faizini yüzde 25'e yükseltebileceğini belirterek aşağı yönlü de bir sürpriz de olabileceğinin de altını çizdi.

Bank of America (BofA), paylaştığı raporda “TCMB için iki patika mümkün. İlk patika faizleri artırmak ve regülasyonları, kontrolleri yavaşça kaldırmak. Bu senaryoda faizin yüzde 25 veya daha aşağıda belirlenmesi ve daha fazla faiz artışı sinyali verilmesi mümkün. Diğer senaryo ise mevcut finansal koşulları gevşetmeden faizi kısıtlayıcı seviyelere yükselterek başlamak. Bu senaryo ekonomide daha hızlı bir düzeltmeye izin verecek ve kredibilite ile öngörülebilirliği güçlendirecek. Bize göre ihtimaller daha çok hızlı yerine kademeli düzeltmeden yana. Faiz artırmadan ek sıkılaşma yapmak için koridor da kullanılabilir” diye ekledi.

TCMB, 15-18 puan ile faiz artışına başlasa bile bankalardaki faizleri yakalamak için yine faiz artırımına gidebileceği konuşuluyor.