Ülkenin dört bir yanında ezeli rakip olarak nitelendirilen takımlar, gelirlerinin depremzedelere verileceği özel maçlar düzenliyor. Mesela Kocaelispor-Sakaryaspor maçı gibi.

Lakin Kocaelispor-Sakaryaspor maçı oynanırken, bu güzel niyete gölge düşerecek olaylar oldu.

Kocaelispor-Sakaryaspor maçı başladıktan sonra "Aynı renklere gönül verdik, yaraları birlikte saralım" sloganları atılmaya başlanmıştı. Bu sloganlarla ılımlı bir hava varken tribünlerde deprem illerinin trafik plaka kodları gösterilince destek naraları atılması, ülkenin birlik ve beraberliğine pekiştirici bir atmosfer ortaya çıkarmıştı. Bu maçta 17.500 bilet satılarak gelirleri depremzedelere yollanacak.

Nitekim maç sırasında bu atmosfere yakışmayacak tatsız olaylar oldu. Sakaryaspor taraftarlarının bulunduğu tribünde kavga çıktı. Kavgaya orada bulunan polis ekipleri derhal müdahale etti.

Maçın bitmesine yakın bir Sakaryaspor taraftarı, Kocaelispor taraftarının bulunduğu tribünün önüne gidip takımının atkısını açtı. Bu olayı gören Kocaelisportaraftarları sahaya inmeye kalkıştı. O anda da Sakaryaspor taraftarları sahaya yabancı madde attılar. 

Polisin müdahalesi ile olaylar dindi. Maçı 2-0 Sakaryaspor kazandı. 

Yaşanan bu olaylarla ilgili Sakaryaspor takımının resmi Twitter hesabından bir açıklama paylaşıldı: Fpo2lbOWIAANEz4