Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem felaketlerinin 11 ilimizde de yıkıcı etkiye sahip olması sonucunda Türkiye zor bir dönemden geçmektedir.
Yaşanan deprem felaketlerinin ardından geçtiğimiz günlerde Hatay’ın Samandağ ve Defne ilçeleri merkezli olmak üzere de 6.4 ve 5.8 şiddetinde depremler meydana geldi. Deprem bölgesinden göç eden depremzedeler en çok hangi şehirleri tercih ediliyorlar? 
Depremzedelerin tercih ettikleri şehirlerin başında büyükşehirler bulunmakta. Büyükşehirlerde de az katlı binaları tercih eden depremzedeler için kira büyük sorun. Durumdan faydalanmak isteyen ev sahiplerinin fahiş kira ücretleri sunmasının önüne geçilebilecek mi?

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, 
 “Ancak kira giderleri o kadar yüksek ki bu konuda bir eylemde bulunamayan yüzbinler var. Acilen önlemler alınması gerekli. Diğer yandan kira artışlarına sınırlama getirildi ancak uyan yok, taciz usulü artış kavgaları devam ediyor. Artık bu sorunların hızla çözümlenmesi gerekli, bu nedenle gayrimenkul ihtisas mahkemeleri kurulmalı ve kira davalarının çözümleme süreleri acilen kısaltılmalı” dedi.

EN ÇOK TERCİH EDİLEN ŞEHİRLER
Malatya: İstanbul, Ankara, İzmir
Gaziantep: Ankara, İstanbul, Mersin
Hatay: İstanbul, Adana, Ankara
Adana: Ankara, Antalya, İstanbul
Adıyaman: İstanbul, Ankara, Adana
Diyarbakır: Van, Ankara, Erzurum
Elazığ: Ankara, İstanbul, Diyarbakır
Kahramanmaraş: Ankara, İstanbul, Kayseri
Kilis: Ankara, İstanbul, Mersin
Osmaniye: Ankara, İzmir, İstanbul
Şanlıurfa: İstanbul, Ankara, Antalya