Düzce’de yaşanan deprem sonrası durumdan faydalanmak isteyen ev sahipleri herkesi şaşkına uğrattı. Yaşanan doğal afet sonrası fahiş kira artışlarıyla ilgili Düzce Valiliği açıklamada bulundu. Valilik açıklamasında, “Kiracılarımız fahiş fiyat artışları için Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayette bulunabilirler” diyerek kiracıları haklarını aramaya davet etti.
Açıklamanın devamı ise şu şekilde…
“Deprem sonrası bizi en çok sevindiren haber deprem nedenli herhangi bir can kaybı yaşanmaması ve bütün vatandaşlarımızın sağ salim evlerinden tahliye olabilmesi idi. Depremin yaşandığı ilk andan itibaren devletimiz, vatandaşlarımızın barınma, gıda, acil sağlık, psikososyal destek ve buna benzer tüm ihtiyaçları için seferber olmuş, depremin yaralarının sarılması için kamu kurumları ve STK’larımız tüm imkanları ile ilimize yardıma gelmişlerdir”
 “Tüm bu dayanışma ve beraberlik örneklerinin yanında; 23 Kasım 2022 tarihinde ilimizde yaşanan deprem sonrası, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yetkililerince yapılan ilk incelemeler sonucu bazı binalarımızda ağır hasar olduğu binaların acilen boşaltılması gerektiği kararı verildi. Ağır hasarlı binaların boşaltılması için kurumlarımızca gerekli lojistik ve personel desteği sağlanmaktadır” ifadelerine yer verildi.