6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6'lık büyük iki depremde binlerce vatandaşımız vefat etti, binlercesi de evinden oldu. Kahranmaraş merkezli depremde yıkıma uğrayan illerden birisi de Osmaniye ili. Osmaniye'de iki büyük depremden dolayı 991 vatandaşımız can verdi.

Osmaniye iline bağlı Kadirli ilçesi, 7.7 ve 7.6'lık büyük Kahramanmaraş merkezli iki depremleri hissetmesine rağmen herhangi bir can kaybı ve bina yıkımna uğramadı. Bu durum Kadirli ilçesine, depremden etkilenen civar yerleşim yerlerinden göç almasına neden oluyor.

Kadirli ilçesi Osmaniye merkez ilçesine 46 km, Adana merkezine de 96 km uzaklıkta Akdeniz iklimine sahip bir ilçe. İlçenin şehir nüfusu 127 bin, bulunan konut sayısı de yaklaşık 30 bin. Bu 30 bin konuttan çok azı ağır hasar almış durumda. Az ve orta hasar almış binaların da sayısı çok düşük.

Yaşanan büyük depremlerden sonra afetzedeler, sağlam kalan Kadirli ilçesine göç etmeye başladı. Kadirli Belediye Başkanı Ömer Tarhan 127 bin nüfuslu kentin gelen depremzede göçlerinden dolayı şimdiden 200 bine ulaştığını ifade ediyor. Başkan Tarhan, hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini; şu anda hasar tespiti yapılıp sağlam olduğu belirlenen binalara kent sakinlerinin tekrardan yerleşmeye başladığını ifade etti. Başkan Ömer Tarhan, göç ile gelen depremzedelerin iyi ağırlandığını belirterek, yiyecek, giyecek yardımlarının yapıldığını ve mağdur edilmediklerini açıkladı.

Başkan Ömer Tarhan'ın ifadeleri şöyle:

"Kadirli depremden en çok etkilenen yerlerden biridir. Her iki depremi derinden hissettik ancak can kaybı ve yıkılan binalarımızın olmaması tesellimiz oldu. Hasarlı binalarımız var. Kadirli’de yaklaşık 30 bin civarında binamız mevcut. Bu 30 bin binadan çok az sayıda apartmanımızda ağır hasar var. Bunların dışında hafif hasarlı binalarımız da var. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı görevlileri tarafından hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Birçok vatandaşımız evlerine girmeye başladı. adirli her iki depremden sonra 10 ilden depremzede göçü aldı. Kadirlimizin nüfusu 127 bin. Ancak şu an Kadirlimiz genelinde yaklaşık 200 bin nüfusa ulaşmış durumda. Yıkıma uğrayan 10 ilden de Kadirlimiz büyük göç almış durumda. Köylerimiz de dahil yoğun bir depremzede göçü alıyoruz. Aşevimiz hem ilçe merkezindeki hem de çevre illerdeki depremzedelere yiyecek içecek ulaştırıyor. Ayrıca depremzedelere ise çadır, soba, yakacak, kıyafet, battaniye, ısıtıcı, çocuklara mama ve bez olmak üzere tüm ihtiyaçları ulaştırıyoruz." diyerek ilçedeki durumu özetledi.