6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerden çok ciddi şekilde etkilenen iller arasında yer alan Hatay'da sergilenen deprem kukla oyunu, tepki uyandırdı.

 10 kentte çocuklar için düzenlenen kukla gösterisinin konusunun yanı sıra, kullanılan ses efektleri ve materyaller de tepkiye yol açtı.  Çadırın sallanması gibi anların yer aldığı gösteride, uzmanlar tarafından rahatsız edici bulundu.

Çocuklara yeni bir travma yaşatma ihtimali yüksek oyununun görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlı harekete geçti.

Oyunun bir bölümünde ‘Tanrı sizi cezalandırıyor’ ifadeleri yer alırken; gösterinin kim tarafından ve nasıl bir izinle düzenlendiği ise henüz netleşmedi. 

Milli Eğitim Bakanı Tekin: Atatürk ve Cumhuriyet Müfredattan Çıkarılmadı, Büyük İftira! Milli Eğitim Bakanı Tekin: Atatürk ve Cumhuriyet Müfredattan Çıkarılmadı, Büyük İftira!

Olayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıklayan Bakanlık, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kaydetti:

 "Oyunun gösterimi ile ilgili gerekli izinlerin alınmamış olması nedeniyle Hatay Samandağ İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından gerekli çalışmalar yapılmakta olup Bakanlığımızca süreç yakından takip edilmektedir."