Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Afet Yeniden İmar Fonu'nun faaliyete geçmesi için son aşamaya gelindiğini açıkladı. Bakan Şimşek, fonun yapısı ve işleyişi ile ilgili usul ve esasların belirlenmesi amacıyla yürütülen çalışmaların tamamlandığını ve Afet Yeniden İmar Fonu Yönetmeliği'nin Resmi Gazete'de yayımlanmak üzere Cumhurbaşkanlığı'na gönderildiğini ifade etti.

Afet Yeniden İmar Fonu'nun işleyişine dair yönetmeliğin hazırlanıp Cumhurbaşkanlığı'na gönderilmesinin önemine değinen Şimşek, özellikle 6 Şubat 2023 tarihli Kahramanmaraş depremlerinin etkilediği alanlarda yeniden imar ve inşa projelerinin planlı bir şekilde ve kurumların eş güdümü içinde finanse edileceğini belirtti.

Şimşek, geçen yıl yasalaşan kanunla kurulan Afet Yeniden İmar Fonu'nun, AFAD tarafından afet bölgesi ilan edilen alanlarda imar, altyapı ve üstyapı çalışmaları için kaynak sağlama, yönetme ve ilgili kamu kurumlarına aktarma amacını taşıdığını söyledi. Fonun Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı olacağını belirten Şimşek, fonun yönetim kurulunun Hazine ve Maliye Bakanı başkanlığında çeşitli bakanlardan oluşacağını açıkladı.

Okul bahçesinde bıçaklı kavga: 2 öğrenci yaralandı Okul bahçesinde bıçaklı kavga: 2 öğrenci yaralandı

Fonun kaynaklarına ilişkin bilgi veren Şimşek, yurt içi ve dışından nakdi bağış, yardım, hibe ve kredilerin yanı sıra bütçeden ayrılacak ödeneklerle oluşacağını ifade etti. Fonun, belirlenen amaç doğrultusunda ve yönetim kurulu kararları çerçevesinde projelere kaynak aktaracağını belirten Şimşek, fonun yapısını ve işleyişine dair usul ve esasları belirleyen yönetmeliğin Resmi Gazete'de yayımlanmak üzere Cumhurbaşkanlığı'na gönderildiğini söyledi.

Bakan Şimşek, bu sayede uzun vadeli ve uygun maliyetli dış finansman imkanlarından yararlanılacağını vurgulayarak, fonun bağımsız denetim standartlarına uygun olarak denetleneceğini ve Sayıştay denetimine tabi olacağını ifade etti.