Ankara Pideciler ve Simitçiler Odası Başkanı Savaş Delibaş, simit fiyatlarına yapılan zam sonrasında Ticaret Bakanlığı tarafından çağrıldıklarını ve zammı ertelemeye karar verdiklerini açıkladı. Başkan Delibaş, 10 liralık fiyatı valilik onayı ile 15 liraya çıkardıklarını belirtti ancak Ticaret Bakanlığı'nın talimatıyla bu zammı geri aldıklarını ifade etti.

Bakan Şimşek açıkladı: Enflasyon ne zaman düşüşe geçecek? Bakan Şimşek açıkladı: Enflasyon ne zaman düşüşe geçecek?

Başkan Delibaş, 31 Mart 2024'te yapılacak olan yerel seçimlerin ardından simit fiyatlarına yeniden zam yapacaklarını duyurdu. Simitçilerin maliyet hesaplarını paylaşarak açıklamalar yapan Delibaş, Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan ile yapılan görüşmeye dair detayları da paylaştı. Bakanlık tarafından yapılan talep doğrultusunda zammı erteleyen Başkan Delibaş, bu kararı halktan ve esnafından özür dileyerek açıkladı.

Başkan Delibaş, gelecek hafta simit fiyatlarını 12,5 TL'ye çıkarmayı planladıklarını belirtirken, seçim sonrasında genel bir zam beklentisi olduğunu ve bu nedenle fiyatları yeniden gözden geçireceklerini ifade etti. Simitçilerin maliyetleri ve sektördeki beklentilerine vurgu yaparak, zorunlu olarak zam yapma durumunda kaldıklarını dile getirdi.