Vergi müfettişleri 24 saat sahada olacak Vergi müfettişleri 24 saat sahada olacak

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ardından afet bölgesi ilan edilen yerlerdeki esnaf ve sanatkarlara yönelik önemli bir kredi kararı alındı. Resmi Gazete'de yayımlanan habere göre, Halkbank tarafından kullandırılan kredilerin ödemeleri, depremzedelere yönelik olarak faizsiz olarak 6 ay daha ertelenecek.

Kahramanmaraş'da yaşanan depremler, tarihinin en büyük felaketi olarak nitelendirilmiş ve bölgede hala yeniden yapılanma süreci devam etmektedir. Bu süreçte, hükümet esnaf ve sanatkarlara destek olmak amacıyla yeni tedbirler almaya devam etmektedir.

Daha önce bölge esnafının krediye ulaşımını kolaylaştırmak için Türkiye Halk Bankası (Halkbank) tarafından 12 ay geri ödemesiz, 60 ay vadeli ve 250 bin liraya kadar limitli deprem destek kredisi sağlanmıştı. Ancak, son olarak depremden etkilenen illerde zarar gören esnaf ve sanatkarlar için Halkbank tarafından kullandırılan düşük faizli kredi borçlarının ödeme süreleri bir kez daha ertelendi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in açıklamalarına göre, "Kredi ödemelerine başvuru şartı aranmaksızın 6 ay daha faizsiz erteleme getiriyoruz." Bu karar kapsamında, tahakkuk edecek faiz tutarı Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından karşılanacak ve kredi ödeme planı doğrultusunda kalan tüm taksitler 6 ay boyunca ertelenecektir.