Denizli'nin Buldan ilçesinde yaşayan inşaat işçisi Ziya Bozkurt, 15 Kasım 2023'te evinden motosikletiyle Çal ilçesine gitmek için çıktı. Ancak Bozkurt'tan haber alamayan yakınları, durumu polise bildirip, kayıp başvurusunda bulundu.

Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu Amirliği, kayıp Bozkurt için çalışma başlattı ve ilçe yolunda güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye aldı. Güney ilçesinden çıkıp, Çal'a ulaşamadan Kabalar Mahallesi Sırtlanlık mevkisinde trafik kazasına karıştığı ve motosikletinin yediemin otoparkına çekildiği tespit edildi. Ekipler, olayın olduğu gün bölgeye gittiğinde motosikleti buldu ancak sürücüsüne ait herhangi bir iz bulunamadı.

126 gün sonra, Denizli'de insan kafatası ve kemik parçaları bulundu ve bu parçaların, 15 Kasım'dan beri kayıp olan Ziya Bozkurt'a ait olabileceği değerlendiriliyor. Cinayet Bürosu ekipleri, kazanın yaşandığı yer ile çevresindeki alanı araştırmaya başladı. Dağlık ve sarp arazide, çalılar arasında yapılan aramada, insan kafatası ve kemik parçaları bulundu. Bulunan kemiklerin kimliğini belirlemek için DNA testi yapılacak.

MSB Duyurdu: Mayıs 2024 Askerlik Yerleri Belli Oldu MSB Duyurdu: Mayıs 2024 Askerlik Yerleri Belli Oldu

Polis, trafik kazası geçiren Ziya Bozkurt'un cesedinin kazaya karışan sürücü tarafından yol kenarındaki araziye atılmış ve yırtıcı hayvanlarca parçalanmış olabileceği ihtimalini değerlendiriyor.