Cumhurbaşkanı Erdoğan dün akşam EYT düzenlemesine ilişkin çok önemli açıklamalarda bulundu. Aylardır düzenlenilmesi beklenen çalışmada yaş şartı aranmazken kişinin 8 Eylül 1999 öncesinde sigorta girişinin olması, 5 bin prim gününe sahip olması ayrıca kadınlarda 20 yıl erkekler için de 25 yıl hizmet şartı aranacağının paylaşılması üzerine eksik prim günü olan vatandaşların askerlik veya doğum borçlanması yaparak eksik günlerini doldurabileceğine yönelik bir imkan bulunması üzerine ilgili kişiler avantajlı kredi arayışlarına girdi. 

SGK prim günü eksikliklerini kapattıracak kredi desteği haberi Denizbank'dan geldi. Oldukça avantajlı olan kredi desteğine başvurulması halinde 3 ay erteleme seçeneği ilk dikkat çeken avantajlar arasında yer alıyor. Ayrıca kredi başvurusu için kefil şartı aranmıyor ve 36 aya varan vade imkanı da sunulacağı belirtildi. 

Banka tarafından faiz oranları ise şu şekilde açıklandı:

Sözkonusu kredide emekli adayının, başvuru esnasındada, SGK borcunu ispatlaması gerekiyor. Tüm bunların yanı sıra başvuru için gereken belgeler ise şöyle sıralanıyor:

  • Bireysel kredi başvuru formu
  • Nüfus cüzdanının aslı ve fotokopisi
  • Gelir belgesi
  • İkametgah belgesi ve başvuru itibariyle son aya ait resmi bir fatura
  • SGK prim borcu yazısı