İstanbul'da yürütülen terör soruşturması kapsamında DEM Partili milletvekili Çiçek Otlu'nun evine yapılan bir operasyonda terör örgütü üyesi Sıtkı Güngör yakalandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nun başlattığı soruşturma çerçevesinde gerçekleştirilen operasyonda, evde ayrıca cezaevinde bulunan örgüt üyelerinin mektupları da ele geçirildi.

İstanbul'daki operasyonlar, sol marjinal silahlı terör örgütlerinin (MLKP-TKP/ML-MKP) cezaevleri yapılanmasına yönelik olarak gerçekleştiriliyor. Marmara bölgesindeki cezaevlerinde tutuklu veya hükümlü olarak bulunan örgüt mensuplarına, herhangi bir akrabalık bağı olmamasına rağmen para yatırılarak örgüte finansal destek sağlandığı tespit edildi. Bu çerçevede 16 şüphelinin yakalanması için eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.

Eski AK Parti MKYK Üyesi Metin Külünk, Mehmet Şimşek'i Uyardı! "Ciddi Öfke ve Kızgınlık Var" Eski AK Parti MKYK Üyesi Metin Külünk, Mehmet Şimşek'i Uyardı! "Ciddi Öfke ve Kızgınlık Var"

Operasyonlar neticesinde İstanbul'da 15 şüpheli gözaltına alındı. Yapılan aramalarda, şahısların cezaevindeki örgüt üyeleriyle yaptıkları haberleşme ve mektuplaşma tarzında dokümanlar, çok sayıda dijital materyal ve çeşitli örgütsel dokümanlar, 1 kurusıkı tabanca, 3 şarjör, 25 fişek ele geçirildi. Diğer bir şüphelinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

CNN TÜRK'ün haberine göre, DEM Partili milletvekili Çiçek Otlu'nun evinde gerçekleştirilen operasyonda terörist Sıtkı Güngör yakalandı. Evde yapılan aramalarda cezaevinde bulunan örgüt üyelerinin mektupları da ele geçirildi.