Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde gerçekleştirilen iki ayrı operasyonda, piyasa değeri 27 milyon 300 bin lira olan 14 kilo 448 gram külçe altın ele geçirildi.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Doğubayazıt ilçesinde gerçekleştirdikleri yol kontrol uygulamasında durdurdukları araçta şüpheli hareketler sergileyen iki kişiyi tespit etti. Yapılan aramada, yolculardan birinin ayakkabısının içinde piyasa değeri 12 milyon lira olan 6 kilo 148 gram külçe altın bulundu.

Gürbulak Sınır Kapısı gümrük sahasında gerçekleştirilen diğer operasyonda ise jandarma ekipleri, 3 kişinin üzerinde arama yaptı. Bu operasyonda da 15 milyon 300 bin lira değerinde 8 kilo 300 gram külçe altın ele geçirildi.

Bakan Tekin'den Öğretmen Atamalarıyla İlgili Açıklama: Jüri ve Aday Kod İle Tanımlanacak Bakan Tekin'den Öğretmen Atamalarıyla İlgili Açıklama: Jüri ve Aday Kod İle Tanımlanacak

Toplamda 27 milyon 300 bin lira değerindeki 14 kilo 448 gram külçe altınla ilgili 6 şüpheli gözaltına alındı. Operasyon, bölgedeki kaçakçılıkla mücadeledeki etkin çalışmalarıyla dikkat çeken jandarma ekiplerinin başarılı bir operasyonu olarak kayıtlara geçti. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.