Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, gazete ve televizyonların Ankara temsilcileriyle partisinin genel merkezinde bir araya geldiği toplantıda önemli açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, "Sayın Ümit Özdağ ile fikirlerimizin çoğu uzlaşmıyor. Ama fikirlerimizin çoğunun uzlaşmıyor olması birlikte bir müzakere yapmayacağız anlamına gelmez" dedi.

Davutoğlu, yaklaşan seçimlerin bir referandum niteliği taşıdığını belirterek, halkın eski düzenin devamı mı yoksa yeni bir başlangıç mı istediğine karar vereceğini söyledi. Aday sayısının ikiye düştüğü bu süreçte liderlerin geniş koalisyonlar kurmalarının önemine vurgu yapan Davutoğlu, Türkiye'deki siyaset sahnesinde değişimlerin zorunlu olduğunu ifade etti.

Özdağ'ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleme açıklamasının hatırlatılması üzerine Davutoğlu, geçmişte farklı düşünenlerin bir araya gelmesinin gerekliliğine dikkat çekti. Davutoğlu, "Sayın Ümit Özdağ ile fikirlerimizin çoğu uzlaşmıyor, bu açık. Ama fikirlerimizin çoğunun uzlaşmıyor olması birlikte bir müzakere yapmayacağız anlamına gelmez" şeklinde konuştu.

Davutoğlu, parti liderlerinin imzaladığı protokollere bağlı olduklarını ve protokollerden sapılması durumunda tepkilerini göstereceklerini belirtti. Geçtiğimiz günlerde imzalanan protokolün CHP ile Zafer Partisi arasında olduğunu söyleyen Davutoğlu, bu süreçte şeffaflığın önemine vurgu yaptı.

Spor kulübünde iğrenç olay! Antrenör tutuklandı Spor kulübünde iğrenç olay! Antrenör tutuklandı

Davutoğlu, Ümit Özdağ'ın İçişleri Bakanlığı konusunda yaptığı açıklamalara ilişkin olarak ise Millet İttifakı'nda şeffaflığın ön planda olduğunu ifade etti. Gizli bir protokol olmadığını vurgulayan Davutoğlu, Sayın Kılıçdaroğlu'na güvendiğini ve kendilerinin bu tür pazarlıklara girmediğini söyledi.