DASK Koordinatörü Erdal Turgut, özellikle vatandaşların itirazları doğrultusunda hasar durumunun değişebildiğini vurgulayarak, güçlendirilen konutların tekrar DASK kayıtlarına alındığını ve bu süreçte tazminat farkının iade edilme sürecinin başladığını belirtti.

Fenerbahçe'nin yeni yüksek divan kurulu başkanı belli oldu Fenerbahçe'nin yeni yüksek divan kurulu başkanı belli oldu

Açıklamalarında, ağır hasarlı kategoride yer alan ve önce tam hasar tespiti yapılarak tazminat ödenen konutlardan bahseden Turgut, bu binaların daha sonra güçlendirilerek yaşatılma kararı alındığında, vatandaşların ödedikleri tazminatın bir kısmının iade edilmesi gerektiğini açıkladı. Bu durumun, DASK kayıtlarında güncelleme gerektirdiğini ve konutların normal değerlendirilebilmesi için tekrar kayda alınması gerektiğini belirtti.

Erdal Turgut, hatalı tespitlerin de hasar durumu değişikliklerine sebep olabileceğine dikkat çekerek, zaman zaman maddi hataların yapıldığını ve bu durumların da itirazlar sonucunda düzeltilebildiğini ifade etti. Örneğin, eksperin alanda sokak hakkında yanlış bir bilgi alması gibi durumların bu süreci etkilediğini aktardı.

Son olarak, Turgut, hasar durumu değişen konut sahipleriyle iletişim kurarak iade sürecine yardımcı olduklarını ve DASK tarafından ödenen tazminatın bir kısmının iadesinin sorunsuz bir şekilde gerçekleşeceğini belirtti.