Adıyaman Altınşehir Polis Karakolu'nda bir polis, meslektaşlarına ateş açtı Adıyaman Altınşehir Polis Karakolu'nda bir polis, meslektaşlarına ateş açtı

Danıştay, FETÖ ile irtibat ve iltisakları gerekçesiyle meslekten ihraç edilen hakim ve savcılar arasından 5 bin 112 kişinin dava açtığını duyurdu. Bu davalardan 3 bin 799'u ret kararı alırken, 435 davada ise ihraç işlemi iptal edildi.

15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin ardından yapılan yasal düzenlemelerle, terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı olduğu değerlendirilen hakim ve savcılar hakkında Hakimler ve Savcılar Kurulunun (HSK) meslekten çıkarma kararları verildiği belirtildi.

Bu kararlara karşı yargı yoluna başvuru imkanı getirilmesi üzerine, Danıştay'a meslekten çıkarma kararlarının iptali istemiyle dava açıldığı ifade edildi. Danıştay 5. Dairesinde, 2017'den bugüne kadar 5 bin 112 dava açıldığı bilgisi paylaşıldı.

Danıştay 5. Dairesi tarafından verilen kararlara karşı Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu nezdinde temyiz başvurusunda bulunulabileceği vurgulandı. Bu süreçte, 3 bin 799 davanın reddedildiği, 435 davada ise işlemin iptaline karar verildiği belirtildi. 2019 ve sonrasında Danıştay İdari Dava Daireleri Kuruluna 4 bin 234 temyiz başvurusunda bulunulduğu aktarıldı. Temyiz başvurularının 3 bin 448'inin karara bağlandığı açıklandı.