Yeni Müfredata Göre Öğretmen Atamalarında Öne Çıkacak Branşlar Belli Oldu! İşte Detaylar Yeni Müfredata Göre Öğretmen Atamalarında Öne Çıkacak Branşlar Belli Oldu! İşte Detaylar

Erzincan'ın İliç ilçesinde dün meydana gelen altın madeni sahasında toprak kaymasıyla ilgili olarak, 4 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında saha sorumlusunun da bulunduğu belirtildi.

Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin 2010 yılı Aralık ayından beri altın üretimi yaptığı Çöpler Maden Sahası'nda yaşanan olayda, çıkarılıp istiflenen toprak yaklaşık 10 milyon metreküp olarak belirtiliyor. Bu toprak kütlesi, dün saat 14.28'de kayarak saniyede 10 metre hızla 800 metrelik bir alana yayıldı. İlk belirlemelere göre, bu olay sonucunda 9 işçi toprak altında kaldı.

Yaşanan toprak kaymasına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında, gözaltına alınanlar arasında saha sorumlusunun da olduğu ifade ediliyor. Ancak, soruşturmanın detayları henüz kamuoyuyla paylaşılmadı. Olayın ardından toprak altında kalan işçileri bulma çalışmaları ise hala sürdürülüyor.