Hayat pahalılığındaki artışlar devam ederken, suya yapılan zam da vatandaşları olumsuz etkiliyor. Maliyetlerdeki artış ve vergi düzenlemeleri sonucunda, damacana su fiyatları 35 ile 55 lira arasında değişiyor. ANTSUDER yöneticisi, bu artışla birlikte su içmenin bile neredeyse lüks bir hal aldığına dikkat çekti.

Vatandaşlar, zam haberleriyle dolu bir hafta geçirdi. Temel bir ihtiyaç olan suya dahi ciddi bir zam yapıldı. Damacana su fiyatlarındaki artış sonucunda, bir bardak su için 60 kuruş ödemek gerekecek. Hatta bu rakam, bazı yerlerde 75 kuruş ile 1 lira arasında değişebiliyor.

ANTSUDER yöneticisi Halil Mert, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Bu yıl artan maliyetlerle birlikte su fiyatları 35 ile 55 lira arasında değişiyor. Boş damacana için depozito fiyatları da benzer şekilde arttı. Geçen yıl 70 ile 90 lira arasında olan depozito fiyatı, şu an 120 liraya yükseldi. İlk defa damacana su alacak bir kişi, depozito dahil 150 lira gibi bir miktar ödemek zorunda kalıyor. Son zamdan sonra, damacanadan doldurulan 1 bardak suyun fiyatı 60 kuruşa kadar çıktı." paylaşımında bulundu.

Canlı yayında kaza sonucu hayatını kaybetmişti; CZN Burak'tan ailesine ziyareti Canlı yayında kaza sonucu hayatını kaybetmişti; CZN Burak'tan ailesine ziyareti

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi