D Vitamini Eksikliği Nasıl Ortaya Çıkar?

D vitamini eksikliği, genellikle yeterli güneş ışığına maruz kalmama, yetersiz D vitamini içeren besin tüketimi veya vücudun D vitamini üretme veya emme yeteneğinin zayıflaması sonucu oluşur. D vitamini eksikliği, kemik erimesi, kas zayıflığı ve bağışıklık sisteminin zayıflamasına neden olabilir.

D Vitamini Eksikliği Nasıl Tedavi Edilir?

D vitamini eksikliği, genellikle D vitamini takviyeleri ve D vitamini açısından zengin besinler tüketerek tedavi edilir. Ancak, dozaj ve tedavi süresi kişiden kişiye değişiklik gösterebilir ve bir sağlık profesyoneli tarafından belirlenmelidir.

D Vitamini İçeren Besinler

Buse Naz Çakıroğlu Üst Üste Üçüncü Kez Avrupa Şampiyonu Oldu Buse Naz Çakıroğlu Üst Üste Üçüncü Kez Avrupa Şampiyonu Oldu

D vitamini, doğal olarak yalnızca birkaç besinde bulunur. Bunlar genellikle yağlı balıklar (örneğin somon, ton balığı ve uskumru), balık karaciğeri yağı, sığır karaciğer, peynir ve yumurtadır. Ayrıca, bazı gıdalar (süt ve portakal suyu gibi) D vitamini ile güçlendirilmiştir.

Uzman Görüşü

Beslenme danışmanı Ayşe Tutuncu, "D vitamini eksikliği, genellikle belirti vermeyen bir durumdur. Ancak uzun vadede ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Eğer risk altındaysanız, bir sağlık profesyoneli ile görüşmelisiniz." diyor.

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi