Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ercan Havalimanı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin KKTC'nin refahını ve kalkınmasını desteklediğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Öğretmen Mülakatına Son Noktayı Koydu Cumhurbaşkanı Erdoğan Öğretmen Mülakatına Son Noktayı Koydu

Ayrıca, bugün açılacak Doktor Suat Günsel Camisi'nin önemine vurgu yaparak, bu eserin Kıbrıs Türkü'nün kültürünü ve medeniyetini gelecek nesillere taşıyan bir sembol olduğunu ifade etti. Ziyareti kapsamında KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Başbakanı Ünal Üstel ile yapacakları görüşmelerde, mali, ekonomik konular başta olmak üzere çeşitli işbirliği alanlarını değerlendireceklerini açıkladı.

Yılmaz, "Kablolu elektrik sisteminden sulama projelerine, eğitimden sağlığa, ulaştırmaya kadar birçok alanda işbirliği projelerimizi gözden geçireceğiz. Ercan Havalimanı, bu işbirliğinin bir simgesi olmuştur. Geçen yıl açılan havalimanındaki seferlerin yüzde 35 artması, bu işbirliğinin güçlenerek devam ettiğini gösteriyor. Bazıları KKTC'yi dünyadan koparmaya çalışabilir, ama bunu başaramayacaklar. Onlar bir kapıyı kapatırsa biz başka kapılar açacağız ve KKTC, Kıbrıs Türkü'nün dünyaya katkı sunmaya devam edecektir" şeklinde ifadelerine devam etti.