Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, enflasyon konusunda yaptığı açıklamalarda, aylık bazda düşüşlerin daha erken görüleceğini belirtti. Yılmaz, "Bu sene sonuna doğru, gelecek senenin başlarında aylık bazdaki gelişmeleri göreceğiz. Yıllık bazdaki gelişmeleri ise daha çok 2024'ün ortaları gibi görmüş olacağız" dedi.

Yılmaz, Orta Vadeli Program ile siyasi istikrar ve güven iklimini teknik öngörülebilirlik sağlayarak desteklediklerini ve OVP'nin uygulanma imkanının yüksek olduğunu belirtti. Programın toplumsal sahiplenme kazandığını ve içeride, dışarıda olumlu tepkiler aldığını vurguladı.

Enflasyonla mücadelede geçici bir artış yaşandığını açıklayan Yılmaz, bunun nedenlerini açıkladı. Ancak güncellenmiş politikalar ve kararlı uygulamalarla enflasyonun düşeceğine dikkat çekti.

Yılmaz, Türkiye'nin büyüme performansının devam edeceğini ve istihdam politikalarının orta vadede düşen enflasyonu destekleyeceğini belirtti. Ayrıca, mesleki eğitime daha fazla önem verileceğini ifade etti.

Ülkeye yabancı kaynak girişi hakkında bilgi veren Yılmaz, Birleşik Arap Emirlikleri ile önemli bir anlaşma imzalandığını ve bu kaynakların Türkiye'ye geleceğini açıkladı. Ayrıca, yatırımların finansmanı ve yatırımcı güveninin arttığına dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Reisi öldü mü, öldürüldü mü? Ortaya çıkan drone görüntüsü suikast iddialarını güçlendirdi Cumhurbaşkanı Reisi öldü mü, öldürüldü mü? Ortaya çıkan drone görüntüsü suikast iddialarını güçlendirdi

Emekli maaşlarına ilişkin düzenlemelerin yapılacağını belirten Yılmaz, memur maaşlarında enflasyon oranına göre artış yapılacağını ve bu artışın memur emeklilerine de yansıyacağını söyledi. Ayrıca, düşük maaş alan kesimlere destek sağlanacağını açıkladı.

Kıdem tazminatı düzenlemesiyle ilgili olarak ise şu anda bir çalışma olmadığını ve sendikalarla uzlaşmadan bu konuda adım atılmayacağını belirtti.