31 Mart seçimleri öncesi Türkiye'de, vatandaşlar asgari ücret ve emekli aylıklarına dair artan beklentilerle merakla bekliyor. Bu konuda açıklama yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bütçenin sınırlı olduğunu belirterek önemli açıklamalarda bulundu. Yılmaz, "Elimizdeki imkanları kullanarak adımlar attık. Önümüzdeki dönemlerde de ekonomimiz büyüdükçe emeklilerimiz başta olmak üzere bütün kesimlere dönük aynı yaklaşımımızı devam ettireceğiz" dedi.

S&P Türkiye'nin kredi notunu "pozitif" değerlendirdi S&P Türkiye'nin kredi notunu "pozitif" değerlendirdi

Türkiye'de emekli aylıklarının ve asgari ücretin artırılmasıyla ilgili oluşan beklentilere yanıt arayan vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın yaptığı açıklamaları yakından takip ediyorlar. Yılmaz, "Olabildiğince elimizdeki tüm imkanları kullanarak bu konularda adımlar attık. Önümüzdeki dönemlerde de ekonomimiz büyüdükçe, geliştikçe, istikrarımız meyvelerini vermeye devam ettikçe emeklilerimiz başta olmak üzere bütün kesimlere dönük yine aynı yaklaşımımızı devam ettireceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın" şeklinde konuştu.

Yılmaz, bütçenin sınırlı olduğunu ve bu nedenle adımların dikkatle atılması gerektiğini vurgulayarak, "Önceliğimiz emekli oldu, çalışanlar oldu. Kesinlikle bundan hiçbir tereddüt yok. Bütçemizin içindeki payına bakabilirsiniz. Çalışanların payına, emeklilere yaptığımız aktarmaların sosyal güvenlik sistemine. Ama bir taraftan da şu gerçek tabii, emekli sayımız da oldukça yüksek bir rakama geldi, 16 milyon gibi bir rakama ulaştık. Dolayısıyla burada en küçük attığınız adımın büyük bir yansıması oluyor" ifadelerini kullandı.