Asgari ücret miktarı geçtiğimiz günlerde rekor bir artışa 4250 TL olarak belirlenmişti. Hatta öyle ki diğer meslek grupları bu zam miktarını kendilerine örnek göstererek aynı şekilde zam beklentisine girdiler. Ama ne yazıkki neredeyse bu miktarın yarısıyla yetinmek zorunda kalmışlardı.

ASGARİ ÜCRETE EK ZAM

Asgari ücretin 4250 TL olarak belirlenmesi bir çok asgari ücretli çalışanı oldukça memnun etmişti. Buğün açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücretin bu yılın ortasında  yani temmuz ayına işaret ederek, yeniden değerlendirilebileceğini söyledi. Temmuz ayında 6 aylık enflasyon verileri açıklanıyor ve buna göre memur ve emeklilerin maaşlarına enflasyon farkı yansıtılıyor. Başkan Erdoğan'ın işaret ettiği yıl ortası ise tam olarak bu enflasyon farkını ifade ediyor.

Buna göre asgari ücrete 2022 Temmuz ayında oluşan enflasyon farkı kadar zam yapılması planlanıyor. Başkan Erdoğan: “Önümüzdeki temmuz ayında enflasyon gerçekleşmesine ve şartlara bakarak gerekirse çalışanlarımızın durumlarını yeniden değerlendireceğiz.” diyerek bu zammı şimdiden duyurmuş oldu

Bu açıklamaların yanı sıra Cumhurbaşkanı, halkın ‘haksız bir fiyat artışı yükünün altında kalmasının’ önüne geçeceklerini ifade etti. “Önümüzdeki yaz aylarında çabalarımızın, fedakarlıklarımızın meyvelerini hep beraber almaya başlayacağız. Ülkemizi ekonomide de şampiyonlar liginin parçası haline getirmekte azimliyiz.” ifadelerine yer verdi.

Türkiye’de asgari ücret, son olarak 2015 yılında temmuz ayında yeniden değerlendirmeye tabi tutulmuştu.