AK Parti, 31 Mart'ta gerçekleşecek olan yerel seçimlere hazırlık olarak seçim kampanyasını şekillendiriyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğindeki parti, Türkiye'nin dört bir yanında gerçekleştireceği 50 mitingle seçmene ulaşmayı hedefliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ocak ayını Ankara'da geçirecek. Parti içi toplantılar ve strateji değerlendirmeleri bu dönemde ön planda olacak.

23 Nisan Kutlamasında Çocuğu Tekmelemişti! Belediyedeki İşine Son Verildi 23 Nisan Kutlamasında Çocuğu Tekmelemişti! Belediyedeki İşine Son Verildi

Şubat ayı, deprem şehirleri ziyareti ile başlayacak. Bu süreçte Cumhur İttifakı ortağı MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin de katılımı bekleniyor.

 Erdoğan, seçim takvimine göre Güneydoğu'dan Ege'ye kadar olan 7 bölgeyi kapsayarak vatandaşlarla bir araya gelecek. Ayrıca, ülke genelinde tamamlanan devlet yatırımlarının toplu açılış törenlerine katılacak.

 Diyarbakır, Şırnak, Mardin, Ağrı gibi illerde düzenlenecek mitinglerle halka hitap edecek. Coşkulu kalabalıklar önünde yerel seçim vaatlerini dile getirecek.

Geçen sene ertelenen Antalya Diplomasi Forumu'na katılacak. Forum kapsamında dünya genelinden devlet ve hükümet başkanları ile ikili görüşmeler gerçekleştirecek, Türkiye'nin uluslararası rolüne vurgu yapacak.

Seçim sürecinin son haftası Ankara ve İstanbul'da geçirilecek. Haftada bir, sonlara doğru ise artan sıklıkta televizyon kanallarındaki özel yayınlara katılacak. Partisinin yerel yönetim vizyonunu anlatacak.

Seçim programına rağmen devlet işlerinde aksamaların olmaması için düzenli olarak kabine toplantıları yapılacak, yabancı devlet başkanları Türkiye'de ağırlanacak.