Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yaptığı son değerlendirme ile Türkiye'nin birçok bölgesinde etkili olacak hava koşulları hakkında uyarıda bulundu. İşte meteorolojinin bildirdiği detaylar...

Hava Durumu ve Yağış Tahminleri

Ülkemiz genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenirken, Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu güney doğusu ile Erzurum, Kars, Ardahan, Batman, Mardin ve Siirt çevrelerinde yağışlar bekleniyor. Kıyı kesimlerde karla karışık yağmur, iç kesimlerde kar şeklinde, güney kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak şeklinde olması öngörülüyor.

Kuvvetli Kar Yağışı Uyarısı

Bolu çevreleri ile Zonguldak, Bartın, Karabük ve Düzce illerinin yüksek kesimleri, Kastamonu'nun kuzeyinin yüksekleri, Sakarya'nın güney ve doğusunun yükseklerinde kuvvetli kar yağışı bekleniyor. Bu durumun ulaşımda aksamalara, buzlanma ve don olaylarına neden olabileceği belirtiliyor. Vatandaşlardan, bu olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları isteniyor.

Hava Sıcaklığı ve Rüzgar Durumu

Sıcaklıkların kuzey ve iç kesimlerde mevsim normallerinin 1-3 derece altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgar genellikle batı ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, batı kesimlerde ise zaman zaman kuvvetli esecek.

Geç Saatte Eve Dönen Kızı İçin Okulu Bastı! Veli Öğretmenlere Saldırdı Geç Saatte Eve Dönen Kızı İçin Okulu Bastı! Veli Öğretmenlere Saldırdı