ATA İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ı desteklediğini açıkladı. Günlerdir ikinci tur için vereceği karar beklenen Oğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleme kararını duyurdu.

Ankara MEM 2024 Yeniden Yönetici Atama Sonuçları Açıklandı. Ankara MEM 2024 Yeniden Yönetici Atama Sonuçları Açıklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TRT Haber canlı yayınında konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, Sinan Oğan ile yaptıkları görüşmenin ardından Oğan'ın kendisini ve Cumhur İttifakı'nı destekleyeceğini beyan ettiğini belirtti. Erdoğan, şunları söyledi:

"Sinan Bey'le buradaki ofisimizde bir görüşme yapmıştık. Bugün de bizi ve Cumhur İttifakı'nı destekleyeceğini beyan etti. Kendisine şahsım ve bütün yol arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. Sinan Bey, bizim terörle mücadele, Türk dünyası ile ilişkiler başta olmak üzere vatanımızın bekasıyla ilgili net tavrımızı çok iyi biliyor. Bu konularda en küçük bir tavizimiz yoktur. Olmamıştır, olamaz da."

Sinan Oğan'ın destek açıklamasıyla birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu konudaki tavrını netleştirdi. İkinci tur için verilen bekleyiş sona ererken, Erdoğan, Oğan ile yaptıkları görüşmede herhangi bir pazarlık olmadığını ve Türkiye'nin terörle mücadele, Türk dünyasıyla ilişkiler ve vatanın bekası gibi konularda taviz vermediklerini vurguladı.