Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrasında yaptığı açıklamalarda, ABD'nin F-16'lar için vereceği kararı beklediklerini ifade etti. Ayrıca, İsveç'in NATO'ya üyelik sürecini değerlendiren Erdoğan, çeşitli konularda gündemi değerlendirdi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

"ABD'nin F-16'lar için kararını bekliyoruz. Dışişleri Bakanım süreci yakından takip ediyor."

"Güney Afrika Cumhuriyeti Başbakanı'nın Lahey'deki İsrail'in soykırımı davasını yakından takibi önemli. Kararın İsrail aleyhine olacağını bekliyoruz."

"Yarın İzmir'de aday açıklaması yapacağız. Sonra Eskişehir'de olacağız. İzmir ve Eskişehir'i önemsiyoruz. Aday tanıtıp toplantısı düzenleyeceğiz. Cumhur İttifakı'nın 31 Mart'a nasıl hazırlandığını göstereceğiz."

"Murat Kurum'un İstanbul'daki hakimiyetini takip ettim. İstanbul'un bütün konularına ne denli hakim olduğunu gördüm. İnanıyorum ki 31 Mart akşamı Murat Kurum'la yeniden İstanbul'u yaşayacağız."

Türk Eğitim-Sen'den öğretmenlere yeni müfredat anketi Türk Eğitim-Sen'den öğretmenlere yeni müfredat anketi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin savunma sanayii ve uluslararası ilişkilerdeki gelişmeleri yakından takip ettiğini vurgulayarak, F-16 konusundaki kararın ABD'den gelecek olan önemli bir gelişme olduğunu belirtti.